V Rusku se špitá o zásadních změnách v Putinově okolí. Ví se i možní nástupci

Podle zpráv, které se šíří na Telegramu, bude Sergej Lavrov možná brzy nahrazen ve funkci ministra zahraničí. O jeho odstoupení se šušká už delší dobu, dokonce se objevila i jména jeho možných nástupců.

Horkým kandidátem je šéf zahraniční rozvědky Sergej Naryškin, hovoří se ale také o předsedovi krajně pravicové Liberálně-demokratické strany Ruska Leonidu Sluckém, náměstku ministra zahraničí Michailu Galuzinovi, nebo dokonce prezidentském mluvčím Dmitriji Peskovovi.

Právě Peskov ale podle agentury RIA Novosti ve čtvrtek vyvrátil, že by se Lavrov chystal odstoupit. "Tradičně vám odpovím, že se jedná o fámy," odpověděl mluvčí novinářům na otázku, jestli se v Kremlu diskutuje o personálních změnách.

[chooze:article;value:467383]

​Většina Rusů v komentářích dala najevo, že nevěří, že by Lavrov odešel, někteří o stabilitě jeho funkce ale až tak přesvědčení nejsou. "Není kouře bez ohně. Zvěsti se můžou brzy naplnit. To, co říká Peskov, bývá často naopak," napsal jeden z nich.

Tento týden to navíc není poprvé, kdy Kreml musel vyvracet zprávy o možných personálních změnách. Objevily se totiž informace o odvolání šéfa ruské armády Valerije Gerasimova. I ty však Peskov označil za nepravdivé, píše ruský deník Kommersant.

Z Kremlu unikly přísně tajné zprávy o Putinově zdraví:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.