V supermarketu odhalili maso infikované salmonelou. Můžete ho mít doma

Potravinářská inspekce varuje před kuřecím masem z oblíbeného řetězce Tesco. Dvě šarže masa původem z Ukrajiny totiž obsahovaly salmonelu. "Laboratorní rozbor u nich potvrdil přítomnost bakterií rodu Salmonella infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza," uvedl referent mediální komunikace SZPI Marek Bartík.

​Testy potvrdily výskyt bakterie ve dvou výrobcích. V obou případech šlo o kuřecí prsní řízek jakostní třídy A. První výrobek měl datum použitelnosti do 12. října 2023 a byl označen šarží 23404102. Druhý výrobek měl dobu použitelnosti určenou na 28. září 2023 a označení šarže bylo 23384102.

[chooze:article;value:524029]

​Vzhledem k tomu, že datum spotřeby obou výrobků bylo v uplynulých měsících, na pultech Tesca je už nenajdete. I tak by je ale někteří lidé mohli mít stále doma, a to například v mrazáku.

"SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobky doma v zamrazeném stavu, aby je nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," vysvětlil Bartík.

Není to poprvé, co SZPI varovala před salmonelou v kuřecím mase ze zahraničí. Například v září objevila bakterii salmonely v kuřecím mase původem z Ukrajiny na pultech Penny Marketu v Olomouci. O měsíc předtím našla bakterii v mase z Tesca.

Žena porcovala kuřecí maso. Málem kvůli tomu přišla o život:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.