V Tanvaldu spadl Rolls-Royce mezi rolbami za 12 milionů. Zablokoval dopravu

[chooze:gallery;value:34149]

Zpočátku hrozivě vypadající pád rolby zastavil dopravu na jednom z nejrušnějších kruhových objezdů v Tanvaldu krátce před desátou hodinou. "Zasahujeme v Tanvaldu na kruhovém objezdu, kde stojí nákladní automobil převážející rolbu, u níž hrozil pád z návěsu. Tanvaldští hasiči provedli zajištění místa dopravní nehody a nyní usměrňují dopravu na místě zásahu," napsali liberečtí hasiči na sociální síti X. 

Kvůli nehodě pak policisté uzavřeli celý kruhový objezd zhruba na hodinu a půl. Podle reportéra TV Nova Ivana Berky se na místě tvořily dlouhé kolony kamionů směrem na Harrachov. Řidič kamionu sdělil, že při příjezdu na kruhový objezd před ním jela autoškola, která prudce zabrzdila.

"Bezpečnostní asistenční systémy vyhodnotily na kamionu možnou kolizi. Kamion tak zabrzdil bez jeho přičinění. Jakékoliv přibrzďování tedy nebylo možné, prostě se nákladní auto samo zastavilo. A protože byl náklad zrovna vychýlený v zatáčce, tak začal padat," popsal reportér celou situaci. 

[chooze:article;value:531245]

Na návěsu převážel kamion přímo z výrobní továrny zbrusu novou rolbu Kässbohrer PistenBully 600 W, která váží zhruba deset tun se speciálním ramenem. Podle odhadů televize Nova cena tohoto typu rolby sahá až k 12 milionům korunám. Po prudkém nárazu na kruhovém objezdu se rolba z návěsu svezla kvůli tomu, že popraskaly všechny pásy, které ji držely na kamionu.

Velmi drahý stroj zachránilo to, že jeden pás udržel alespoň jedno kolo, za které zůstala rolba viset. Směrem na Polsko vyrazil řidič i s nepoškozeným cenným nákladem, který zachránila precizní akce hasičů a jeřábu. Po druhé hodině odpoledne už byla silnice průjezdná. 

Speciální typ rolby s nejnovější technologií na úpravu sněhu představila reportáž TN Live: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.