V Taškentu explodoval sklad, obyvatele vyděsila obří ohnivá koule

Agentura AFP s odvoláním na zpravodajský portál New Straits Times uvádí, že došlo k výbuchu v celním skladu poblíž letiště, přičemž na videích kolujících po sociálních sítích je vidět desítky metrů vysoký sloup plamenů a kouře stoupající k noční obloze. Tlaková vlna byla cítit ve vzdálenosti až 30 km od epicentra. 

Tamní ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že v noci byl ve skladu nahlášen požár a že do nemocnice byl převezen blíže neurčený počet zraněných osob. "V tuto chvíli nejsou žádní vážně zranění. Právě teď lékaři poskytují veškerou potřebnou lékařskou pomoc," uvedlo ministerstvo zdravotnictví na sociální síti Telegram s tím, že pohotovostní lékařská péče je poskytována lidem zraněným při požáru na místě nehody a v okolních bytech.

[chooze:article;value:523965]

Ruská státní tisková agentura TASS s odvoláním na ministerstvo vnitra Uzbekistánu uvedla, že požár vypukl v jednom ze skladů v městské čtvrti Sergeli poté, co bylo zařízení zasaženo bleskem. Sklad vlastnila společnost Inter Logistics LLC, uvedlo podle agentury TASS ministerstvo. Na místo ihned vyrazily desítky hasičských a záchranných posádek a vozidel, informuje tisková agentura Daryo. Podle ministerstva pro mimořádné události je situace na místě výbuchu zcela pod kontrolou a úřady započaly s vyšetřováním příčin exploze.

https://twitter.com/BNONews/status/1707172725595283931

S téměř 3 miliony obyvatel je Taškent největším městem ve střední Asii. Uzbekistán je nejlidnatější ze středoasijských bývalých sovětských republik a požáry způsobené zchátralým zařízením a špatným dodržováním bezpečnostních norem jsou zde časté.

V ruském Soči hořel sklad s palivem. Město zavalil hustý dým:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.