V Teplicích je obchod jako z jiného světa. Ceny se tam za celý rok skoro nezvedly

V obchodě v Teplicích si člověk připadá jako v jiném světě. Některým cenovkám ani nechcete věřit. Především zelenina, která v supermarketech překonává ceny drahých kovů, je tam za sumy, na které jsme byli zvyklí ještě před válkou.

Salátová okurka tam stojí 29 korun, což je cena jako v Polsku. Ale v nabídce je i kapusta, kterou prodávají za 15 korun za kilo. V obchodech přitom stojí přes 50 korun. A co teprve všude skloňované papriky? Kapie tam mají za 39 korun. A nejde o pár posledních kusů, regály neustále doplňují. Stejně tak brambory – už rok stejná cena. A když už v obchodě něco zdražili, tak jen o koruny.

[chooze:article;value:493944]

"U nás se ani doprava nezdražovala. Nevíme, jak je to možné, že jsou ceny tak nahoře. Jestliže je třeba brambora zdražená o korunu, tak je to proto, že je ze zahraničí," tvrdí majitelka obchodu Jana Šancová. Obchod přitom netratí, raketově mu rostou tržby. Ačkoliv sídlí na okraji města, o zákazníky nemá nouzi.

Vyšponované ceny zeleniny v supermarketech majitelé levného obchodu přisuzují maržím. "Překupník má překupníka, ten má sklad, každý má jinou dopravu. Raz, dva, tři a máte z toho hned stovku navíc. Nevidím důvod, proč by ty ceny měly být tak vysoko. My s tím problém nemáme," dodává Šancová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.