V Turecku převažuje jedna skupina turistů. Češi i Poláci na to tvrdě doplácejí

Převážnou klientelu mnoha tureckých hotelů tvoří turisté z Ruska. Své o tom ví i manželský pár z polského Krakova, který se po návratu z dovolené rozhodl podělit o své zážitky. Místo vysněné dovolené je totiž v Turecku čekalo nepříjemné rozčarování, píše web Gazeta.

Zarazila je už cesta z letiště. "Když jsme jeli autobusem, zastavovali jsme u různých hotelů, kde vystupovali polští turisté. My jsme vystoupili jako poslední a úplně sami," svěřila se Polka médiím.

První zádrhel se objevil hned na hotelové recepci. Personál totiž nemluvil anglicky, ale jen turecky nebo rusky. V těchto jazycích byly i jídelní lístky. A manželé záhy zjistili proč. Převážnou většinu klientely tvořili Rusové. A hotelový personál je oproti jiným turistům výrazně upřednostňoval, píše web Razy Dzisiaj.

[chooze:article;value:567766]

Polský pár s nimi zažil hned několik nepříjemných situací. "Jednou večer jsme seděli na molu a dali se s námi do řeči dva Rusové. Jeden se nás zeptal, proč se nekoupeme. Odpověděli jsme, že už je zima. A on vykřikl 'Jsem z Ruska, jsem Rus, nebojím se ničeho!' a skočil do vody," vyprávěla polská turistka jeden z incidentů.

Poláci také přiznali, že jim dovolená v obklopení tolika ruských občanů nebyla příjemná. "Byli jsme trochu v šoku. Nevěděli jsme to, neověřovali jsme si předem, že s nimi skončíme pod jednou střechou. Příště si budeme místo pečlivěji ověřovat," zdůraznil Polák.

Horor při návratu z Turecka: Češce oznámili, že její děti nesmí do letadla (07/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.