V turistickém ráji zemřela surfařská hvězda. Muže v moři zabilo vlastní prkno

Profesionální surfař s havajským původem se do Indonésie přestěhoval se svou rodinou už před lety. Minulý týden pobýval na Severní Sipoře na Mentavajských ostrovech, které se nacházejí nedaleko Sumatry a jsou proslulé vlnami, které lákají milovníky surfování. Právě jízda na prkně se ale pro Jonese stala osudovou. 

Jak informoval web Surfline s odkazem na oficiální indonéské zprávy, v neděli dopoledne tamního času měl Jones na moři nehodu, při které utrpěl zhruba deseticentimetrové zranění na vnitřní straně stehna v oblasti třísla. Vše nasvědčuje tomu, že mu ploutev na surfařském prkně přetrhla stehenní tepnu, což mělo za následek masivní krvácení. 

[chooze:article;value:512564]

​Personál tamního resortu okamžitě zalarmoval nemocnici, která na místo vyslala své zdravotníky. Ti Jonese vyzvedli na molu, kam ho dopravila loď, v nemocnici mu ale už nedokázali pomoci a prohlásili jej za mrtvého. 

O jeho smrti na instagramu informovala i jeho dcera Isabella. "Nevím, jak to vyjádřit slovy. Můj táta měl při surfování těžkou nehodu a nepřežil to. Nepřipadá mi to vůbec skutečné. Přála bych si, aby se to nikdy nestalo a abychom se zítra ráno probudili a šli spolu surfovat," napsala a přiložila k dojemnému příspěvku několik společných fotografií. 

Žralok v Austrálii zaútočil na surfaře, ten na místě zemřel (9/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.