V USA vykolejil další vlak. Začal hořet a hasiči museli evakuovat městečko

Vlak vykolejil v Minnesotě kolem tamní jedné hodiny ráno (osm hodin našeho času). Vše se odehrálo kousek od městečka Raymond, které má asi 800 obyvatel, informovala stanice ABC News

[chooze:gallery;value:31006]

​Tankery podle policie převážely etanol a kukuřičný sirup, a tak hasiči pro jistotu malé městečko evakuovali. Lidi, kteří nemají kam jít, přesunuli do vedlejšího města Prinsburg.

Vykolejil vlak společnosti BNSF, který měl 22 vozů. "Příslušníci BNSF jsou na místě, aby posoudili, jak vypadá místo, kde vlak vykolejil, budou spolupracovat se záchranáři," řekla stanici ABC mluvčí firmy Lena Kentová.

[chooze:article;value:490587]

Požár hasí na místě už přes šest hodin. "V současné době nejsou hlášena žádná zranění ani úmrtí," napsal na twitteru ministr dopravy Pete Buttigieg. "Sledujeme situaci, zatímco získáváme nové detaily a účastníme se vyšetřování," dodal.

Etanol je vysoce hořlavý. Vdechnutí výparů může způsobit kašel, závratě, pocit pálení očí, ospalost a bezvědomí, upozornila CNN.

Amerikou v únoru otřáslo vykolejení vlaku v Ohiu u městečka East Palestine. Ten převážel nebezpečné chemikálie. Po cestě začal unikat jedovatý, rakovinotvorný a hořlavý plyn vinylchlorid, který se používá k výrobě PVC. Odborníci událost přirovnávali k nehodě v jaderné elektrárně Černobyl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.