Václav Vydra: Mám rád romantiku Divokého západu. Stíhám koně i herectví

Většina lidí ho zná jako herce, málokdo ale ví, že je i vášnivým milovníkem koní. Václav Vydra k sedlu a otěžím ale tíhnul vždycky. "Už jako dítě jsem měl rád romantiku Divokého západu," přiznal v pořadu Víkendová Snídaně. 

"Tak jsem tehdy ukecal rodiče, aby mi jednou na jízdárně koupili hodinu na koni," vzpomíná. Svého prvního koně si pak pořídil ve 42 letech, a teď jich má dokonce šest. Kromě nich má ale i statek s celkem 22 ustájenými koňmi, a dokonce i kopytní kliniku, kde koním léčí problémy s kopyty.

Lze něco takového vůbec stíhat s herectvím? Podle Václava Vydry ano. "Když je nějaká herecká práce, tak dělám tu, jakmile skončím, tak jdu dělat tu koňskou. A když nemám hereckou, tak dělám víc tu koňskou," vysvětlil.

[chooze:article;value:507560]

​Za sebou tak má už mnoho filmových i divadelních zkušeností a na některé z nich vzpomíná obzvláště rád. Nejradši má prý filmovou komedii Jiřího Trošky Kameňák, kde ztvárnil hlavního hrdinu Pepu Nováka. "To byla moje oblíbená role," říká, když na to teď po letech vzpomíná.

A hodně hraní ho čeká i letos v létě. "Obnovila se Noc na Karlštejně, hrajeme ji už druhé léto," říká Vydra, kterého na divadelních prknech s touto hrou čeká v létě ještě 25 představení. Ještě předtím se ale vydá na koňský výlet s přáteli.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.