Václav zachránil život mladému otci. Hrdina popsal dramatické chvíle

Dramatický 25. prosinec v Kolíně. 31letý tatínek tam v neděli zkolaboval, když byl na procházce se svou dcerou. "Došlo k srdeční zástavě. Naštěstí na místě byli lidé, kteří ihned zavolali na tísňovou linku. S volajícími tedy naše operátorka zahájila telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci. Na místo mířili také naše posádky a vrtulník z Hradce Králové," přiblížila mluvčí záchranářů Monika Nováková.

S jedním z mužů, kteří okamžitě zahájili masáž srdce, se reportérka TV Nova v pátek spojila. "Jsme kontrolovali dýchací cesty a pán začal modrat. Změřil jsem mu na krkavici tep, žádný neměl. Tak jsem začal s masáží srdce. On se nám chvilkama probíral, tak jsme ho vždycky převrátili do stabilizované polohy, když naskočil. Zdálo se nám, že se snaží něco vykašlat. Pak zase upadnul do toho kómatu, takže jsme ho otočili rychle zpátky a pokračovali masáží srdce až do té doby, dokud nepřijela záchranka," popsal událost zachránce Václav Havel.

[chooze:article;value:481558]

Celá záchranná akce se odehrála u stromů v parku nedaleko známého pomníku medvědům od Kolína. "Já jsem tuhle situaci úplně ještě nezažil. Ale protože jsem před lety dělal záchranáře kynologa, tak jsme trochu kolem toho měli nějaké školení, co se má dělat," doplnil Havel.

31letého muže převezli vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Hradci Králové na jednotku intenzivní péče. Podle nejnovějších informací by měl muž být mimo ohrožení života. Ovšem jen díky svým zachráncům.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.