Vadil mu štěkot psů, tak nastražil jed. Policie dopadla traviče zvířat

[chooze:gallery;value:32368]

​Majitelé psů v Ostravě si mohou oddychnout. Policie totiž obvinila muže, který měl od letošního ledna minimálně čtyřikrát přiotrávit psy svých sousedů v bytovém domě. Podle vyšetřovatelů před vchodem paneláku rozhazoval pamlsky, do kterých zapekl hřebíky a jed na hlodavce. Po měsících pátrání ho policisté odhalili díky kamerovým záznamům. 

"Muž se při výslechu ke svému jednání doznal. Ze závěrů odborných vyjádření Krajské veterinární správy vyplynulo, že v návnadách byla látka, která narušuje srážlivost krve v organismu, jedná se tedy o předměty a látky způsobilé usmrtit zvířata," uvedla krajská policejní mluvčí Eva Michalíková. 

Motivem k týrání mazlíčků měla být jeho frustrace ze štěkání psů v okolních bytech. Téměř šedesátiletému muži nyní hrozí až pětileté vězení. 

[chooze:article;value:512111]

​Žádný ze psů, kteří se k nebezpečným pamlskům dostali, naštěstí nezemřel. I díky rychlému zásahu majitelky menšího psa, která viděla, jak začal jíst podezřele vypadající pamlsek a rychle vyhledala veterináře. Ten psa zachránil. 

Přiotráveni byli také další tři psi, kteří navzdory nebezpečí díky včasným zásahům veterinářů stále žijí. 

I přesto, že policisté škůdce odhalili, apelují na majitele domácích mazlíčků, aby byli při venčení obezřetní a kontrolovali, co může jejich zvíře nedopatřením sníst ze země. Důsledky můžou být velmi nebezpečné. 

Bez žrádla, vody i výběhu. Majitelka drží psy v hrozných podmínkách (7/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.