Moderní bydlení

Válek představil úsporné plány pro zdravotnictví. Lékařům se ale nelíbí

Na zvýšení úhrad zdravotní péče bude příští rok k dispozici pět miliard korun. V pátek to řekli představitelé ministerstva zdravotnictví. Resort zdravotnictví usiluje hlavně o úsporná opatření a podporu primární, následné a jednodenní péče.

Ministr Válek chce zároveň prostor pro individuální úhradovou politiku. Pojišťovny tak budou moct úhrady zvýšit ze svých prostředků do potřebných regionů a odborných pracovišť.

[chooze:article;value:579072]

​"Vládní usnesení nás zavázalo k tomu připravit vyrovnané hospodaření systému zdravotního pojištění. Nad rámec úhradové vyhlášky ale mohou zdravotní pojišťovny, které vládním usnesením vázané nejsou, uzavírat individuální úhradové dodatky, kterými mohou podpořit konkrétní poskytovatele zdravotní péče nebo celé zdravotní segmenty," popsal Válek.

​S návrhem úhradové vyhlášky ale nesouhlasí někteří zástupci zdravotnické péče. Praktičtí lékaři a ambulantní specialisté chtějí na konci října protestovat tak, že zavřou své ordinace. Ministerstvo zdravotnictví má s lékaři o úhradové vyhlášce ještě jednat v následujících dnech.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.