Válka je rozdělila, teď se konečně setkali. Pes čekal na svého pána dva roky

Říká se, že pes je nejlepší přítel člověka a v případě Serhije a jeho zlatého retrívra Plushy to platí dvojnásob. Pro nevidomého Serhije byl totiž Plushy nejen přítelem, ale i každodenním pomocníkem. Vše se změnilo první den ruské invaze na Ukrajinu. Jejich příběh přinesl ukrajinský deník Focus.

Tříapůlletá fenka se v osudný den lekla prvních výbuchů a dala se na útěk. Její páníček ji začal hledat a brzy se k němu přidala skupina dobrovolníků. Ti několik dní pročesávali okolí Vyžhorodu, odkud tehdy zmizela. Nešťastný páníček nepřestal pátrat ani v následujících měsících a po okolí nechal vylepit plakáty. 

[chooze:article;value:535458]

​Po dvou letech se dočkal zázraku. Jednoho dne mu podle televize TSN zavolal voják ukrajinské armády a řekl mu, že se o podobnou fenku, jakou viděl na plakátech, už nějakou dobu stará. Pes se prý zaběhl do jiného města, kde narazil na jednotku ukrajinské armády, která se ho chopila jako vlastního.

Díky informacím z čipu se zjistilo, že nalezeným pejskem je skutečně fenka Plushy. Ta i po dvou letech svého páníčka na první pohled poznala. Navzdory tomu, že rodina Serhijovi během její nepřítomnosti pořídila jiného vodicího psa, šťastný páníček teď doufá, že se oba jeho čtyřnozí přátelé skamarádí.

Pes skočil do nory za nutrií a nemohl ven. Záchrana vyžadovala speciální techniku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.