Válka potrvá dlouho a zaútočí další země, varuje dědic českého trůnu

Karel Habsbursko-Lotrinský je vnukem posledního českého krále Karla I. a hlavou rodu Habsburků. Kdyby v roce 1918 nevzniklo Československo, tak dnes vládne naší zemi právě on. Přestože nyní žádnou zemi neřídí, tak se o dění ve světě hodně zajímá. Naprosto jasný názor má například na situaci ohledně ruského prezidenta Vladimira Putina.

Podle dědice českého trůnu by měl být ruský prezident postaven před tribunál pro válečné zločiny, píše rakouský deník Krone. "S válečnými zločiny, které byly dosud spáchány, Putin ztratil jakékoli právo na zachování tváře. Patří před tribunál pro válečné zločiny spolu se svými komplici a v Moskvě musí dojít ke změně režimu. Mimochodem také v Minsku," řekla ve svém prohlášení hlava Habsburků. Kritizoval tak nejen chování ruského lídra, ale také jeho běloruského protějšku Alexandra Lukašenka.

Rusko musí platit

Rusko by podle Karla Habsbursko-Lotrinského mělo také zaplatit velké reparace. Vyzval proto, aby Západ Rusku okamžitě zabavil kolem 300 miliard eur (v přepočtu zhruba 7,3 bilionu korun). Tyto peníze ruské centrální banky jsou momentálně zmražené. "Bylo by vysloveně nedbalé to neudělat," varoval monarcha.

[chooze:article;value:483669]

​Válka na Ukrajině bude podle něj trvat většinu roku 2023 nebo možná ještě déle. "Musíme počítat i s další invazí přes Bělorusko do Kyjeva a s ní se vznikem nových proudů uprchlíků do zemí EU," řekl Karel s tím, že Rusko nicméně nakonec prohraje a ztratí svůj status světové velmoci. Velký prospěch z toho podle něj bude mít nakonec Čína.

Karel Habsbursko-Lotrinský loni v dubnu v exkluzivním rozhovoru pro TV Nova mluvil mimo jiné třeba o rozpadu Rakouska-Uherska nebo o komplikovaném vztahu Habsburků s dnešní rakouskou společností. Podívejte se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.