Válka s Čínou i kruté povodně. Rok 2024 bude podle Nostradama katastrofický

Milovníci teorií o konci světa, kteří se zoufale snaží zjistit, jaká lidstvo čeká budoucnost, se tradičně ke konci roku obrací ke spisům francouzského renesančního umělce a astrologa Nostradama. Obzvlášť slavná je jeho kniha Proroctví (Les Propheties) z roku 1555, kde ke každému následujícímu období napsal stručné a obecně formulované čtyřverší.

Ti, kdo chtějí, si pak takové formulky vykládají na konkrétní roky, jak pro deník Guardian upozorňuje publicista a historik Stuart Jeffries. 

Básnické převyprávění budoucích vizí v 942 čtyřverších podle jeho věrných podporovatelů už předpověděli velký požár Londýna v roce 1666, nástup Adolfa Hitlera k moci, atentát na amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, teroristické útoky 11. září i celosvětovou pandemii nemoci covid-19. Jeho údajná předpověď pro rok 2024 je ve znamení dalších velkých katastrof a válek. 

[chooze:article;value:502623]

Globální záplavy a námořní války 

"Vyschlá země bude ještě více vyprahlá a nastanou velké záplavy, " píše učenec ve své knize, což by mělo naznačovat ještě dramatičtější změny klimatu než dosud. Deník New York Post upozorňuje, že by tak vycházelo i varování vědců, kteří varují, že planeta se každý rok stále víc otepluje a časté střídání extrémního sucha s obdobími ničivých povodní bude stále častější. Dál je ve svých předpovědích ještě temnější. V souvislosti s počasím v našem období zmiňuje "velký hladomor způsobený morovou vlnou". 

Změna přírody by podle Nostradamových následovníků mohla přinést i další válku na moři. "Rudý protivník zbledne strachem. Velký oceán se bojí," píše v jednom z veršů. To by mohlo znamenat eskalaci možného konfliktu mezi Čínou a Tchaj-wanem. Podle diplomatů je případná čínská invaze nyní jednou z největších světových hrozeb, domnívá se indický web WION. Velký oceán by v tomto případě mohl být právě ten Indický a rudým protivníkem komunistická Čína jako obávaná totalitní velmoc. Peking má ostatně k dispozici největší námořní armádu na světě. 

Král je pryč, ať žije král 

V další části Nostradamus zmiňuje "krále ostrovů", kterému je "násilně odebraná moc". Pak navazuje, že tohoto krále nahradí někdo kdo "nemá žádné znaky toho, že by měl být králem." Vykladač jeho textů Mario Reading, který napsal knihu Nostradamova proroctví, se domnívá, že učenec už v 16. století předpověděl, že nový král Karel III. letos kvůli tlaku veřejnosti abdikuje. A nahradit by ho měl nečekaně a z dosud neznámých důvodů Harry, který není následníkem trůnu a je se svými příbuznými na nože. 

[chooze:article;value:533191]

Papež na smrtelné posteli 

V předpovědi na příští rok se astrolog nevyhnul ani náboženství. "Po smrti velmi starého papeže bude zvolen Říman v dobrém věku," napsal. Hlava katolické církve, papež František, letos oslavil 86. narozeniny a v poslední době se potýká se zdravotními problémy. Už několik let je kvůli problémům s klouby na invalidním vozíku a na konci listopadu musel na několik dní zrušit svůj program kvůli zánětu plic a dýchacím obtížím. 

Zelenského Nostradamus. Předpověděl válku roky dopředu (3/2022): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.