Válku na Ukrajině chceme ukončit co nejdříve, tvrdí ruský ministr zahraničí

"Je jasné, že máme zájem na co nejrychlejším ukončení ukrajinského konfliktu," prohlásil Lavrov pří návštěvě Brazílie. Podle ruské agentury TASS zároveň poděkoval Brazilcům za pochopení toho, jak válka vznikla, a snahu najít způsob, jak konflikt urovnat.

Brazilský prezident totiž nedávno řekl, že za válku mohou Moskva i Kyjev. Dříve také navrhl, aby se Ukrajina vzdala Krymu. Kyjev to odmítl s tím, že neobchoduje se svým územím a nevidí důvod vzdát se ani centimetru půdy, která zemi patří, připomněla ukrajinská agentura Ukrinform

[chooze:article;value:498708]

"Spojené státy musí přestat podporovat válku a začít mluvit o míru. Evropská unie musí začít mluvit o míru," řekl také Lula, se kterým se při návštěvě země Lavrov sejde. 

"V tomto případě Brazílie opakuje ruskou a čínskou propagandu a neohlíží se při tom na fakta," reagoval bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Brazilský prezident chce, aby jeho země vyjednala na Ukrajině příměří. Pomoct má i Čína a Indie, upozornila stanice NDTV.

[chooze:article;value:493203]

"Tyto problémy je třeba řešit nejen tady a teď, ale na základě dlouhodobých dohod, které by byly založeny především na principu multilateralismu a respektování bezpečnostních zájmů všech států bez výjimky," uvedl k potenciálnímu příměří ruský ministr zahraničí.

Tvrdí také, že chtějí zajistit vojenskou bezpečnost Ruska a ochránit ruskojazyčné obyvatelstvo. Jde ale o nepodložené záminky k rozpoutání války, tvrdí Kyjev a Západ.

Nové důkazy o zvěrstvech na Ukrajině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.