Válku na Ukrajině ukončím za den, tvrdí Trump. Chce milost pro útočníky

Debaty s moderátorkou CNN Kaitlan Collinsovou ze CNN se ve středu účastnil americký exprezident Donald Trump, který chce už potřetí vyrazit do boje o Bílý dům.

Trump se odmítl k některým otázkám jednoznačně vyjádřit a například neuvedl, kterého ze soupeřů by podpořil ve válce na Ukrajině. Tato otázka pro něj možná ani není důležitá, protože by válku podle svých slov vyřešil za 24 hodin. Pokud by v roce 2021 zůstal ve funkci, prý by k ní ani nedošlo. Podobná prohlášení ale nepřicházejí poprvé.

[chooze:article;value:503811]

​Trump se vrátil k případu novinářky E. Jean Carrollové. Ta jej obvinila z toho, že ji v 90. letech znásilnil v kabince obchodního domu. Tento týden soud rozhodl, že se o znásilnění nejednalo, shledal ale Trumpa vinným ze sexuálního zneužití a pomluvy. Za oba činy musí bývalý prezident novinářce zaplatit odškodné přes 100 milionů korun.

Trump chce také omilostnit většinu útočníků, kteří po jeho nezvolení 6. ledna 2021 zaútočili na Kapitol USA. V CNN uvedl, že je vyzval, aby odstoupili dříve, než jak se ve skutečnosti stalo. A znovu kritizoval bývalého viceprezidenta Mikea Pence, že se nepokusil zvrátit výsledky prezidentské volby.

[chooze:article;value:502026]

​Trump se opakovaně vyhýbal otázkám, zda podepíše zákon o federálním zákazu potratů a po kolika týdnech těhotenství by měl být potrat nezákonný. Nepravdivě rovněž uvedl, že se v Americe potraty provádějí během všech devíti měsíců těhotenství.

Rozhovor CNN odvysílala ze Saint Anselm College v Goffstownu ve státu New Hampshire a sklidila za něj kritiku. Kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortez a policista z Washingtonu Michael Fanone podle Independentu uvedli, že by se televize měla za tento pořad stydět.

Předvolební kampaň už v Americe nabírá obrátky. Hlavu státu si budou Američané vybírat 5. listopadu 2024 a vítěz se pravděpodobně ujme své funkce 20. ledna 2025.

Donald Trump trvá na své nevinně. Ničeho nezákonného jsem se nedopustil, tvrdí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.