Vánoce nejsou vše. Lauferovi se možná sejdou příští rok jako rodina, těší se Ester

Zpěvák a herec Josef Laufer už téměř tři roky leží v umělém spánku v nemocnici, ani letos tak vánoční svátky nebude moci trávit doma se svou rodinou. Loni za ním chtěli přijet příbuzní ze Španělska, jejich plány ale zhatil covid. "Ani tentokrát to zřejmě nedopadne. Letos je situace těžká všeobecně pro všechny. I ty Vánoce jsou komplikované pro všechny. Pevně doufám, že nám to všem vyjde po Novém roce," prozradila TN.cz Lauferova dcera Ester.

Ta plánuje Vánoce slavit jako loni. Oba rodiče má v lékařském zařízení, pokud to ale bude jen trochu možné, na svátky by si chtěla vzít maminku domů. Za tátou se pak staví v nemocnici.

Když byli rodiče zdraví, Vánoce obvykle trávili všichni spolu. "Byli u mě a chystala jsem pro ně Štědrý den," svěřila se už dříve TN.cz Ester. Dobře si ale uvědomuje, že by mohlo být i hůř. A proto je vděčná za vše, co má.

[chooze:article;value:469031]

​"Každý by si to představovat trochu jinak, ale člověk nesmí být sobec. Velká část lidí o ty rodiny opravdu přichází. Je spousta lidí, kteří Vánoce ani nebudou slavit. Rodiče sice mají svůj věk, jsou nemocní, a i já bych si představovala všechno jinak, ale oproti tomu všemu – stěžovat si nemůžu," pronesla.

Věří, že letošní rok, který poznamenala válka na Ukrajině a s tím související rostoucí inflace, pomohl mnoha lidem uvědomit si, na čem v životě opravdu záleží. "Letos si to uvědomila velká část populace, třeba se něco změní. Aspoň zažijeme trošku návrat k normálním hodnotám," zadoufala. "Já chci o Vánocích udělat radost, komu můžu a doufám, že se pak po Novém roce uvidíme jako rodina pohromadě," dodala.

Na setkání zrovna o Štědrém dni nelpí. "Setkání nemusí být navázané na Vánoce. Na tom jednom konkrétním dni tolik záleží. Je lepší si plánovat věci v klidu," upozornila.

Herec, zpěvák a režisér Josef Laufer skončil v umělém spánku v březnu 2020. Podstoupil operaci srdce, objevily se ale komplikace a od té doby nekomunikuje se světem. Diváci televize Nova mohou Josefa Laufera znát především z filmové série Kameňák, kde ztvárnil postavu Kohna. Laufer je také autorem známé písně Sbohem lásko, já jedu dál a stojí i za vznikem dětského muzikálu Ostrov pokladů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.