Vánoce v Americe začaly, New York už zdobí rozzářený strom

Tisíce lidí vyrazily na Manhattan kvůli jedné jediné události. Aby viděly, jak se 25 metrů vysoký strom rozzáří jasnými barvami. Vánoce v New Yorku můžou začít.

Stromeček, který zdobí osmikilometrový světelný řetěz, se dočkal opravdu dechberoucího představení. Na pódiu se během slavnostního rozsvěcení vystřídala řada hvězd. Zpěvačka Alicia Keys, Gwen Stefani nebo třeba operní pěvec Andrea Bocelli se svými dětmi.

Během posledního listopadového večera se rozsvítila vánoční světýlka i v americkém hlavním městě Washingtonu. Prezidentská tradice letos slaví velké výročí.

[chooze:article;value:477230]

"Už 100 let se Američané shromažďují před Bílým domem, aby oslavili sváteční období rozsvícením národního vánočního stromu. Přes boje, spory, pokrok a prosperitu, které sledujeme po celé století, jsme se sešli v duchu jednoty a radosti, naděje a světla," řekl americký prezident Joe Biden.

Bidenovi si světla během vánoc užijí až až. V Bílém domě bude přes svátky zářit více než 83 tisíc žároviček. K tomu má první pár Ameriky ještě 77 stromů, 25 věnců, 12 tisíc ozdobiček nebo 1 600 zvonečků.

"Hodnoty, které nás spojují, najdete všude kolem. Víru v příležitosti, optimismus a jednotu. Jedna místnost vedle druhé představují to, co nás spojuje během svátků i po celý rok," uvedla americké první dáma Jill Bidenová.

Vánoční výzdobu si do Bílého domu přijde během svátků prohlédnout přes 50 tisíc lidí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.