Vánoce v pražské zoo: Zvířata dostanou stromky, ne každé je ale sní

Kvůli velkému zájmu mohou lidé oproti minulému roku nosit zvířatům potravu od 18. prosince, kdy budou zaměstnanci zahrady shromažďovat přinesené dary u vchodu do areálu. Pokud se lidé nestihnou do akce zapojit a přijdou na Štědrý den, dostanou od zoologické zahrady drobnou pozornost.

"Uvítáme určitě mrkve, jablka, uvítáme neslazené suché pečivo. Vyvarujte se ale masa, lidé ho občas nosí, to by ale mohlo být potenciálně nebezpečné pro některé druhy," vyzval ve středeční Snídani mluvčí pražské zoologické zahrady Filip Mašek.​

[chooze:article;value:530803]

​Ještě před Novým rokem zvířata dostanou do svých výběhů neprodané vánoční stromky. A s tím jsou spojené i speciální akce.

"Připravili jsme řadu komentovaných krmení, a to u goril, slonů, tasmánských čertů, vombatů, papoušků. Každé zvíře si s tím stromkem poradí trošku jinak, pro každé zvíře stromek představuje něco jiného. Pro někoho je potravou, třeba pro slony, pro někoho jenom hračkou. A masožravcům ho musíte trochu ozvláštnit nějakou masitou ozdobou," upřesnil mluvčí.

Zoologická zahrada aktivně hledá nové adoptivní rodiče pro svá zvířata. Během adventu v rámci projektu Zvířecí sirotci nabízí podporu pro ne příliš populární druhy zvířat. Právě v předvánočním období je totiž zájem o adopce podstatně zvýšený, a to až trojnásobně.    

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.