Vánoční světla už oslňují svět. Na svátky se připravují v Paříži i Bílém domě

Asi málokdo si dokáže představit Vánoce bez tisíců světel, která zdobí ulice měst. Už tradičně se i letos světové metropole rozzářily a dýchly tak na kolemjdoucí pořádnou dávku vánoční atmosféry. 

"Rozsvícení světel je pro vánoční období určitým mezníkem. Je to okamžik radosti a setkávání. Poslechli jsme si teď píseň Imagine od Johna Lennona, která je poselstvím míru a bratrství," řekl při rozsvícení vánočního stromu v centru Paříže předseda výboru Champs-Élysées Marc-Antoine Jamet. 

Blížící se Vánoce jaksepatří oslavili i lidé v ulicích španělské Granady. Letos tam budou mít vůbec nejvyšší vánoční strom nejen v zemi, ale i v celé Evropě. Měří obdivuhodných 57 metrů. 

[chooze:article;value:529972]

Vánoční strom už mají i v Bílém domě a už tradičně si vysloužil náležité uvítání od první dámy Spojených států. "Přeji všem, takto předčasně, krásné Vánoce. Doufám, že sem dorazíte i se svými rodinami, až bude tenhle nádherný strom nazdobený," sdělila návštěvníkům první dáma Spojených států Jill Bidenová. 

Opravdoví nadšenci se už nyní sjíždějí do vánočního zábavního parku v dánské Kodani, který už také otevřel své brány. Poprvé se tento kouzelný areál otevřel už v roce 1843 a pro mnohé obyvatele se jeho návštěva stala neodmyslitelnou součástí příprav na vánoční svátky. "Pro mnoho rodin, zejména tady v Kodani, je návštěva tohoto místa tradicí. Přijíždějí si sem spolu s rodinou užít vánoční atmosféru, dát si dobrý oběd, večeři nebo třeba nějaký teplý nápoj," láká provozní ředitel Tivoli Gardens Kasper Schumacher. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.