Vánoční trhy na Mariánském náměstí rozzářily Prahu

I letos Mariánské náměstí zkrášlují vánoční trhy, které pro Pražany i návštěvníky metropole připravilo hlavní město. Sváteční atmosféru dotváří smrk ozdobený v barvách Prahy, tedy červenými a zlatými koulemi. Na náměstí jsou opět prodejní stánky s typickým vánočním sortimentem a občerstvením. V Ježíškově nebeské kanceláři si děti také mohou napsat svá vánoční přání a novinkou je fotopoint v podobě andělských křídel a světelná výzdoba budovy Nové radnice.

Na každý adventní víkend, vždy od 14:00 do 19:00 hodin, je připraven žánrově pestrý doprovodný program. Na pódiu se představí dětské pěvecké sbory, taneční skupiny či dětské divadélko. Detaily jsou k dispozici na stránkách vanoce.praha.eu.

Stánky budou otevřeny každý den od 11:00 do 19:00 hodin, a to až do 6. ledna 2024. Ve stáncích si mohou lidé pořídit originální dárky. Jako každý rok zde působí prodejci z řad příspěvkových a neziskových organizací a chráněných dílen nabízející vánoční předměty s příběhem. Prodej občerstvení bude zajišťovat Potravinová banka pro Prahu a Středočeský kraj.

Ve spolupráci právě s touto organizací pak hlavní město také připravuje v den konání Zastupitelstva hl. m. Prahy, tedy 14. prosince 2023 od 10:00 do 18:00 hodin, Primátorskou adventní sbírku. Uskuteční se na Mariánském náměstí před budovou Nové radnice a určena je všem potřebným, zejména seniorům žijícím na hranici chudoby, rodičům samoživitelům a lidem bez domovů.

Zapojí se do ní nejen pražský primátor a zastupitelé hlavního města, ale také zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy, zástupci různých velvyslanectví, ale i některé instituce, firmy a široká veřejnost.

Lidé nejvíce pomohou darováním základních trvanlivých potravin a drogerie. Vítané jsou zejména konzervy, rýže a luštěniny, trvanlivé mléko, olej, polévky, dětská výživa nebo také základní a dětská drogerie.

V neposlední řadě bude také letos příležitost si přijít na Novou radnici na Mariánském náměstí pro plamínek Betlémského světla. Moderní symbol Vánoc dorazí do Česka už po pětatřicáté a 16. prosince 2023 ho dobrovolní skautští kurýři rozvezou vlaky po celé zemi. K dispozici na tomto místě bude až do 24. prosince.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.