Vánoční trhy v Plzni: Stovky stánků nabízí různé lahůdky. Pozor, končí už za pět dní

Plzeňské trhy patří k největším v celé republice, stánků je tam téměř 300 a nabízejí nejrůznější dobroty od langošů, přes klobásy až po sladké oříšky. Voní to tam na každém kroku, takže nebudete vědět, kde začít s ochutnáváním.

Kromě domácích pochoutek tam můžete vyzkoušet i zahraniční speciality – belgické hranolky, španělské churros nebo pravý norimberský svařák. Pokud ale nechcete mlsat, můžete si na náměstí koupit třeba vánoční dárky. Najdete tam široký výběr vonných svíček a bižuterie.

[chooze:article;value:533733]

​"Právě teď jdou nejvíc na odbyt asi teplé nápoje, protože už přituhlo a chlad ještě umocňuje silný vítr. Lidem to ale nevadí. Usmívají se, tulí se k sobě a užívají si předvánoční atmosféru," popsala reportérka Petra Staňová.

Už tradičním hitem je na plzeňských vánočních trzích vyhlídkové kolo, speciálně vyrobené pro plzeňské trhy a zajisté ho ocení milovníci selfíček. Zájem dětí pak budí kolotoč a dva betlémy. Živý se třemi oslíky a ručně vyřezávaný, do kterého přibyla dvě telátka v životní velikosti.

Ceny šly oproti loňskému roku o pět až deset korun nahoru. "Já jsem tady byla i o víkendu, a můžu tedy srovnávat, dnes je tu přece jen méně návštěvníků, má to ale jednu obrovskou výhodu – nikde nemusíte stát dlouhé fronty. My si jdeme ještě pro něco na zub a vy už se teď můžete těšit na zítřejší návštěvu adventních trhů v Hradci Králové," uzavřela reportérka Petra Staňová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.