Vařím odmalička. Maminka nás učila samostatnosti, říká Pekarová Adamová

[chooze:gallery;value:36752]

Markétu Pekarovou Adamovou její hejtři často posílají k plotně. Nyní se v kuchyni doopravdy objevila. "Pro mě tyhle komentáře nejsou ponižující, já naopak vařím ráda," uvedla.

Pekarová Adamová vaří od dětství. "Jsem ze tří dětí a maminka nás vždy učila samostatnosti. Od jednodušších jídel jsem postupně přešla ke složitějším. Teď vařím každý týden o víkendu. Když se to povede v týdnu, je to svátek," upřesnila.

[chooze:article;value:565268]

Pro televizní vaření si vybrala recept na těstoviny z jednoho pekáče. "Vzhledem k tomu, že většinou nemám moc času, tak se řídím jednoduchými pravidly. Chci, aby to jídlo bylo zdravé, rychlé a dokázalo pohostit různé spektrum strávníků. Tohle je za půl hodiny hotové," řekla.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny preferuje bezmasá jídla. "Zásadně z masa moc nevařím, takže pro ty, co říkají, že bez masa si jídlo nedovedou představit, to recept úplně není," upozornila.

Zároveň prozradila, že svá jídla moc nekoření. "Jsem ráda, když mají suroviny svou chuť, která není potlačována. Výjimkou je ale asijská kuchyně, kde je koření nutnost," vysvětlila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.