Varování pro Putina. V Bělgorodu proti němu mohla začít vzpoura, míní expert

"Přišlo mi to velmi zajímavé, protože používají ruské území jako místo, odkud mohou útočit na Ukrajinu. Ale tohle se strašně nepovedlo, pokud to tedy nebyl úmyslný útok," řekl pro CNN Leighton. "Napadlo mě, že může jít o úmyslný útok. Už proto, že bomba dopadla na důležitou křižovatku uprostřed Bělgorodu," dodal.

Někteří vojáci se tak podle něj mohou pokoušet o sabotáž. "Chtějí ukázat, že na příkazech, které dostávají, je něco špatně, a takto protestují," myslí si. 

Podle bývalého důstojníka CIA Stevea Halla by úmyslný útok mohl znamenat začátek vzpoury v ruské armádě, uvedl web deníku Daily Express. "Pokud má Cedric pravdu, bylo by to fascinující," poznamenal. 

[chooze:article;value:500775]

Jsou ale i další možnosti. "Zaznamenali jsme zprávy, že Rusové se snaží získat mikročipy, kde se dá. Používají cokoli, co má čip, aby mohli vyrobit inteligentní bombu. Mohli se o to pokusit a prostě se jim to nepodařilo," sdělil Hall. Další variantou je prostá neschopnost ruských vojáků.

Bomba přistála na křižovatce v centru města vzdáleného 40 kilometrů od Ukrajiny ve čtvrtek po 22. hodině tamního času (21. našeho). Způsobila kráter o průměru asi 20 metrů, výbuch poškodil okolní budovy a několik aut. Jedno se vzneslo a přistálo na střeše domu, informoval portál Meduza. Dvě ženy dopad bomby zranil.

​Ruské ministerstvo obrany přiznalo, že za incidentem stojí ruské vzdušné síly. Při přeletu stíhacího bombardéru Su-34 nad Bělgorodem došlo k "nouzovému uvolnění letecké munice", citovala prohlášení úřadu agentura TASS.

Ruský bombardér shodil bombu na Bělgorod:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.