Vášniví hráči vyzradili tajné plány stíhaček. Chtěli je mít realističtější

Až do extrémů vyhnali touhu po co nejvěrnějším ztvárnění reality fanoušci internetové hry War Thunder. Hra, jejímž smyslem jsou zápasy hráčů ve virtuálních replikách skutečných tanků, letadel i válečných lodí, se pyšní věrným zobrazením strojů. Některým hráčům to ale stále nestačilo.

Na herních fórech se tak proto neustále diskutuje o přesnosti podoby současných i historických strojů. A hráči mají informace opravdu dobré. Důkazem jsou hned dva případy z uplynulého týdne, kdy hráči na herním fóru své argumenty a návrhy pro vývojáře podpořili utajenými plány.

[chooze:article;value:474107]

Jednalo se o plány stíhaček F-16 a F-15E, uvedl portál Aerotime Hub. Dokumenty, které hráči přednesli, se týkaly především zbraňových systémů. Pocházet měly přímo z operačních manuálů amerického letectva.

Moderátoři fóra příspěvky s utajenými informacemi ihned smazali. I když už šlo o oficiálně deklasifikované informace, jejich publikace stále byla protizákonná. Šíření takových materiálů je navíc proti pravidlům ruského studia Gaijin, které hru War Thunder provozuje.

Není to poprvé, co vášniví fanoušci poskytli data, která měla zůstat tajná. Na fórech War Thunderu se už v minulosti objevily například klasifikované plány francouzských tanků Leclerc a britských Challengerů 2 nebo čínské protitankové munice DTC10-125.

Armáda mění vojenskou strategii. Gripeny vystřídají americké stíhačky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.