Vážná komplikace dopravy v Praze! Libeňský most zcela uzavřeli

Pražskou dopravu ve čtvrtek zkomplikovala mimořádná událost. Několik tramvajových linek odpoledne nečekaně změnilo trasu. 

Zastavené jsou podle Pražské integrované dopravy (PID) tramvajové linky 1, 6, 14 a 25, a to v úseku mezi Palmovkou a Maninami. "Tramvajové linky 1, 6, 14 a 25 jsou obousměrně odkláněny mimo Libeňský most," napsala PID na sociální sít X.

[chooze:article;value:536679]

Důvodem náhlých změn je mimořádnost na Libeňském mostě, které spojují Holešovice s pravým břehem Vltavy. Most je totiž podle PID v havarijním stavu. Tramvaje na most nevjedou až do odvolání. Původně byl uzavřen také Hlávkův most, PID však po půl hodině oznámila obnovení tramvajové dopravy.

Libeňský most je navíc uzavřen i pro auta a pěší. "Chodcům se nabízí možnost jet metrem na Křižíkovu a využít lávku HolKa nebo jet metrem na Náměstí Republiky a odtamtud tramvají do Holešovic," radí PID.

Důvodem uzavření Libeňského mostu je mrazivé počasí. "Libeňský most byl kvůli mrazům prohlédnut a u oblouku u Voctářovy ulice byl zjištěn stav, který musí být dále diagnostikován. Proto byl uzavřen pro veškerou dopravu i pro pěší. V pátek bude prohlídka pokračovat," napsal na facebooku starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě). Uzavření Hlávkova mostu podle starosty způsobila výhybka na Těšnově.

Náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib (piráti) také zdůraznil, že most není uzavřen v celé délce. "Uzavření se týká pouze inundačního mostu, tedy jen části Libeňského soumostí," upozornil Hřib.

Není to poprvé, co se Libeňský most uzavřel. Už v roce 2018 na mostě vznikly zábrany, aby na něj kvůli havarijnímu stavu nevstupovali chodci ani nevjížděla auta či tramvaje. Most museli dokonce podepřít dělníci provizorními pilíři, aby se nezhroutil.

Na Jihlavsku zbourají starý most. Nový však v plánu není a obyvatelé se bouří:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.