Moderní bydlení

Vážná nehoda na Českobudějovicku! Mladá řidička srazila ženu a dvě děti

Nehoda se stala v neděli po 17. hodině na Novohradské ulici poblíž Starých Hodějovic. Mladá řidička za volantem osobního auta tam srazila ženu a dvě děti. Všichni skončili ve vážném stavu v nemocnici.

"Na silnici II/156 došlo ke střetu osobního vozidla se třemi osobami. 18letá řidička vozidla Suzuki pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti při projíždění levotočivé zatáčky nezvládla řízení, následkem čehož vjela do pravého příkopu. Dále po přejetí betonového mostku narazila do lampy veřejného osvětlení, od které se vozidlo odrazilo a došlo ke střetu se třemi osobami, z nichž dvě byly nezletilé," řekl TN.cz mluvčí jihočeských policistů Miroslav Šupík.

Dodal, že řidička z nehody vyvázla bez zranění a dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla negativní. Chodci ale utrpěli vážná zranění, k nehodě vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby.

[chooze:article;value:565765]

"Na místo jsme okamžitě vyslali tři nejbližší pozemní posádky a vrtulník. Záchranáři měli v péči tři zraněné osoby. Žena utrpěla mnohočetná těžká poranění, její stav vyžadoval akutní přednemocniční péči včetně fixace páteře a zajištění žilního vstupu pro podání farmak," uvedla mluvčí jihočeské záchranky Zuzana Fajtlová s tím, že zraněná žena byla následně převezena na oddělení úrazové chirurgie českobudějovické nemocnice.

"Ke zdravotnímu stavu dalších dvou zraněných osob nemůžeme s ohledem na jejich věk poskytnout žádné bližší informace," uzavřela mluvčí. Silnice byla v místě nehody po dobu vyšetřování zcela uzavřena několik hodin.

Osobák se čelně srazil s autobusem. Nehoda si vyžádala 12 zraněných (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.