Moderní bydlení

Vážná nehoda na D3: Dodávka narazila do značky údržby. Na místo letěl vrtulník

[chooze:gallery;value:37289]

Dálnici D3 zablokovala v pondělí ráno na 74. kilometru u Tábora dopravní nehoda. "Řidič dodávky se patrně plně nevěnoval řízení a naboural do šipky Správy a údržby silnic (SÚS)," popsala pro TN.cz policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Záchranáři měli v péči dvě zraněné osoby. V dodávce zůstal zaklíněný muž, který při střetu utrpěl středně těžká mnohačetná zranění.

"Záchranáři pacientovi naložili krční límec, zajistili žilní vstup a podali léky proti bolesti. Po vyproštění pacienta zafixovali do celotělové matrace, poskytli další nezbytnou léčbu a následně ho letecky transportovali do traumacentra českobudějovické nemocnice," uvedla mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková.

[chooze:article;value:572498]

​"Druhý zraněný muž utrpěl středně závažné zranění v oblasti hlavy a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl převezen na úrazové oddělení táborské nemocnice," dodala. Podle Pokorné šlo o pracovníka údržby.

"Táborská jednotka vyprošťovala řidiče zaklíněného ve voze a poskytla mu předlékařskou pomoc. Hasiči zlikvidovali únik paliva pomocí sorbentu a záchytné vany," napsali jihočeští hasiči na síti X.

Kvůli nehodě byla dálnice ve směru na Prahu kompletně uzavřená a řidiči museli využívat objízdnou trasu. Dálnici se už ale podařilo zprůjezdnit.

Tragická nehoda zablokovala v srpnu dálnici na Prahu. Žena zemřela, řidiči se zranili (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.