Vážná nehoda zablokovala tah z Brna na Znojmo. Havaroval tam i autobus

[chooze:gallery;value:33138]

​Vážná nehoda u Trnového Pole na Znojemsku zablokovala ve čtvrtek ráno hlavní tah mezi Brnem a Znojmem. Havarovat tam měla dvě osobní auta a autobus. "Ke střetu mělo dojít na komunikaci I/53. Na místě jsou zranění. V současné době je komunikace neprůjezdná. Objízdné trasy vedou po okolních komunikacích," sdělil krátce po sedmé hodině k nehodě mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Podle hasičů se autobus s auty přímo nestřetl. Měl se ale na silnici vzpříčit, snad když se jim vyhýbal. Z jednoho osobního auta pak hasiči museli vyprostit zraněného člověka. Co přesně se ale na místě událo, je v šetření policie.

[chooze:article;value:521087]

"Podle předběžného šetření měl řidič osobního vozidla před horizontem a na dvojité plné čáře předjíždět autobus. Během risktaního manévru se střetl s protijedoucím automobilem," doplnili policisté k nehodě během dopoledne. O půl desáté pak silnici úplně zprůjezdnili.

"Na místo jsme vyslali několik prostředků, včetně vrtulníku. V souvislosti s nehodou jsme převáželi tři osoby. V jednom případě se jednalo o středně těžké zranění. Tohoto zraněného muže jsme letecky transportovali k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Další dva muži utrpěli lehká zranění. Sanitky je odvezly na vyšetření do Fakultní nemocnice Brno a do znojemské nemocnice," informovala pak redakci TN.cz mluvčí záchranářů Michaela Bothová s tím, že dva další pacienty záchranáři ošetřili pouze na místě. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.