Ve škole v Plzni unikla neznámá látka. Přiotrávilo se 28 dívek

[chooze:gallery;value:33387]

​Neznámá chemická látka se začala šířit ve Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Karlovarské ulici krátce po půl druhé odpoledne. Než na místo dorazili hasiči a policisté, stihli několik stovek lidí z budov evakuovat učitelé a zaměstnanci školy. 

Záchranáři museli ošetřit 28 dívek. "Některé byly červené ve tvářích, dezorientované a zvracely," řekl TV Nova jeden z evakuovaných studentů. Všichni lidé na místě jsou mimo ohrožení života. Podle dalších oslovených lidí se zápach šířil po chodbách a měl vycházet ze spodního patra. 

Impulzem k příjezdu záchranářů byla zpráva o tom, že někdo nastříkal na chodbu pepřový sprej, záchranářům se s dalšími potížemi ale začalo postupně ozývat čím dál víc dívek. "Všechny přicházely s tím, že cítí škrábání v krku, dušnost, nepříjemné pálení a pak i pocit na zvracení," řekla mluvčí plzeňských záchranářů Mária Svobodová. 

[chooze:article;value:518578]

"Na místě jsme ošetřily šestnáct dívek, které jsme transportovali do nemocnice, a dalších pět, kterým se následně udělalo dobře a mohly odejít v doprovodu rodičů," upřesnila Svobodová. Později museli záchranáři odvézt do nemocnice dalších šest studentek, které už areál školy opustily a udělalo se jim nevolno na zastávce MHD. 

​"Chemická látka, která měla na místě uniknout, dosud není známa. Na místě nyní zasahují i experti z laboratoře z Třemošné," řekl velicí důstojník hasičů Jan Beran. Přestože vyšetřování stále probíhá, hasiči "kategoricky vylučují výbuch nebo plamenné hoření". 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.