Ve školkách není dost míst. Neziskovky mají nápad, je ale příliš nákladný

Dětské skupiny nabízejí předškolní výchovu pro děti od jednoho roku do šesti let. Na šest dětí připadne jeden pedagog a jedna až dvě chůvy. Výhodou je možnost věnovat se dětem individuálně. Založení takové školičky ale není úplně jednoduché, což doplňují i slova některých provozovatelů. 

"Začínáte prostorem. Musíte mít kde založit školičku, takže hledáme prostory po celém Česku. Ty musí být v přízemí, musí mít dostatek slunečního světla, ideálně musí mít zahrádku, aby prošly vyhláškou od hasičů a od hygieny," vyjmenovává pro TV Nova zakladatel neziskové organizace Sto skupin Jindřich Fialka. Tato organizace plánuje další postavit do roku 2025. Kromě umístění dětí by měla nabídnout i velký počet pracovních příležitostí.

[chooze:article;value:523277]

"​V tuhle chvíli máme 19 dětských skupin a kolem stovky zaměstnanců. Takže v okamžiku, kdy se dostaneme na stovku, tak zaměstnáme 500 lidí v Česku," uvedl Fialka. Hledání vhodného místa a zahájení projektu jsou podle něj nákladnými záležitostmi. Pro to, aby se cíl naplnil, však potřebují organizace podporu jak morální, tak finanční. Zástupci neziskovek se proto už snaží problém řešit na půdě Poslanecké sněmovny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.