Ve Smržovce někdo tráví psy. Zvěrolékaři varují před děsivými nástrahami

Sáček s masem někdo hodil přes plot paní Švarné ze Smržovky. Shodou náhod ho našla včas, ještě předtím, než by se do něj pustil její pes. "Manžel to nahlásil na policii. Když to rozdělal, tak tam byly odřezky masa, v tom byly namíchané vyloženě zapracované šrouby do sádrokartonu. Pak ještě volal veterinářce, která mu řekla, že kdyby tohle pozřel, tak by umřel docela asi bolestivě," popisuje pejskařka s tím, že podobnou zkušenost má i jeden z jejich známý z města. 

Manželé mají podezření, že si jejich dům mohli vytipovat zloději, kteří si chtěli usnadnit vstup do domu. Uvažují také nad tím, že někomu ze sousedů může vadit štěkot jejich psa. Devítiletý německý ovčák je cvičený a mají ho od vojáka z povolání. Teď však mají majitelé  o psa obavy. "Pes na vesnici prostě štěká. Budeme tam instalovat fotopast, kdyby se něco dělo, tak abychom aspoň věděli kdo tohle mohl udělat," říká.  

[chooze:article;value:513027]

​Starosta města kvůli neznámému travičovi vydal varování pro obyvatele celého města, aby si své zahrady pravidelně a pozorně kontrolovali. "Vyzvali jsme, aby si toho lidi radši všímali a kdyby někdo něco našel, tak ať to taky nahlásí, jestli je to opravdu plošné," sdělil starosta Marek Hotovec (ODS). 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.