Ve Spojených státech zabíjela tornáda. Řádit by měla i v dalších dnech

Větrná smršť v Texasu ničila všechno, co jí přišlo do cesty. Některá městečka téměř smetla z povrchu. Několik oblastí zasáhla i ničivá tornáda.

Extrémně silný vítr o rychlosti téměř 220 kilometrů za hodinu zdevastoval domy, obchody, silnice i benzinové pumpy. Převracel a ničil také auta.

"Bylo to strašné, vracel jsem se domů z večeře, a najednou mi volala moje máma, že se musíme okamžitě evakuovat. Pak už jen začala plakat, že určitě umře," popsal hrůzný zážitek Christopher Landeros z Texasu.

[chooze:article;value:557181]

​Podle amerických médií zemřelo nejméně 15 lidí. Z toho sedm lidí zahynulo v kolonii trvale obývaných karavanů. "Víme, že nejméně 100 lidí utrpělo zranění. Bohužel ale ta čísla budou asi nadále stoupat. Záchranné práce ještě pokračují. Musíme se ujistit, že tam někde není ještě někdo, kdo potřebuje zachránit. Hned potom přejdeme k další fázi. Musíme lidem dopravit zásoby a pomoc, kterou teď nejvíc potřebují," uvedl guvernér státu Texas Greg Abbott.

Podle meteorologů musejí být Američané dál v pozoru. Pás bouří s potenciálním výskytem tornád se má teď z amerického středozápadu přesouvat směrem k Atlantiku a může zasáhnout i pobřežní státy včetně New Yorku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.