Moderní bydlení

Ve Vsetíně zakázali mobily ve školách. Nesouhlasí ředitelé ani rodiče

V novém školním roce nebudou moci žáci vsetínských základních škol zřizovaných městem používat ani mít u sebe v době vyučování mobilní telefony. Na svém jednání o tom rozhodli vsetínští radní a uložili ředitelům škol, aby tuto skutečnost prostřednictvím školních řádů zabezpečili.

Žáci budou na začátku vyučování odevzdávat telefony do uzamykatelných boxů, které teď město shání. Podle starosty Vsetína Jiřího Čunka (KDU-ČSL) je plošný zákaz důležitý, protože děti mají kvůli nadměrnému používání mobilních telefonů psychické problémy.

[chooze:article;value:566088]

Podle opozice je to ale spíše předvolební tah vsetínského starosty. Většina škol v této lokalitě už má totiž ve školním řádu opatření proti nadměrnému používání mobilních telefonů zavedeno. A kritika na sebe nenechala čekat ani ze stran některých rodičů.

Nicméně vedení Vsetína má podle České školní inspekce podporu i v novele školského zákona, který umožňuje provést i takto rozsáhlé striktní opatření. Odevzdat mobil na začátku výuky a dostat jej při odchodu ze školy je podle něj technicky možné. Škola za děti přebírá plnou zodpovědnost a nejedná se o omezení práv.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.