Ve Zlíně přišlo na svět miminko s rekordní váhou. Má přes pět kilo

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně slaví úspěch. V tamní porodnici se narodil rekordman – Oliver se stal historicky největším miminkem narozeným ve zlínské porodnici. Jeho porodní váha byla 5 320 gramů.

"Porod se nakonec uskutečnil císařským řezem a byl komplikovaný," uvedla nemocnice. Oliver přišel na svět 11. července, ale teprve 23. července si tatínek odvezl rodinku domů. 

​Na malého obříka už čekali jeho sourozenci. Čtyřiatřicetiletá maminka Lenka totiž ve zlínské porodnici rodila po čtvrté. Ke dvěma holčičkám a jednomu chlapečkovi se nyní přidal další kluk.

[chooze:article;value:557396]

"Rozhodla jsem se vybrat porodnici ve Zlíně už počtvrté, protože jsem pokaždé měla velmi dobré zkušenosti. Pro mě to byla jasná volba. Jeli jsme sto dvacet kilometrů, protože aktuálně žijeme dva roky na Slovensku. Sestřičky jsou tady hodné, milé, ochotné, lékaři jsou příjemní, všichni mi moc pomohli a zvládli na jedničku komplikace. Je tady vážně špičkový tým," pochvalovala si maminka.

Rekord ve Zlíně doposud drželo miminko, které se narodilo v roce 2018 a vážilo 5 020 gramů. Oliver ho tak překonal o celých 300 gramů váhy. "Patří historicky mezi největší miminka narozená ve zlínské porodnici," dodala porodnice.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.