Večeře premiérů a odpovídající oblečení. Podle stylistů někteří přestřelili

Někteří na večeři přišli ve smokingu, jiní v klasickém obleku. Někteří zvolili barvu doplňků podle šatů partnerky, jiní na to nedbali.

"Já bych vytkl Paroubkovi tu barevnou košili. Tady se hodí bílá košile, neutrální a víc sváteční," okomentoval stylista Pavel Filandr. "U manželů Nečasových, ta oranžová kravata na mě působí hodně vulgárně, neslušivě. Otázka u červených šatů paní Nečasové je ta, jestli neměla zvolit jiný odstín, ta oranžová na mě působí moc řvavě," dodal.

Muži to s výběrem outfitů měli jednodušší. Na slavnostní večeři je hlavní přijít v tmavém obleku. Pro dámy je volba trochu komplikovanější. Největší chybou na těchto formálních akcích bývají podle stylistů výrazné barvy nebo velké výstřihy v kombinaci s krátkou sukní. Naopak ideální jsou například pouzdrové šaty s delším rukávem v tmavých barvách.

[chooze:article;value:482164]

​Zatímco Fialova manželka čelila kritice za bílé krajkové šaty, které si vzala na Novoroční oběd s prezidentem, na večeři s českými premiéry se převlékla. Ani tentokrát se ale podle stylistů do černého úplně netrefila.

"Je to aktuálně žena pana premiéra, já bych si v této situaci představovala něco jako víc večerního. Krásný účes nebo nějaký zajímavý šperk," okomentovala stylistka Lenka Zelenohorská.

A netrefila se ani Fischerova žena. Ta podle kadeřníka a vizážisty Pavla Filandra vynesla pro tuto příležitost nevhodnou černou halenku s puntíky.

[chooze:article;value:482131]

​"Já bych vytkl paní Klausové tu pelerínu, tahle část by měla být někde pověšena, když usedám ke stolu. A něčeho podobného chlupatého jsem si všiml i na ramenou manželky pana Rusnoka," dodal Filandr.

K večeři byla v Kramářově vile telecí svíčková a houbové pyré. K pití víno, pivo nebo nealko. To měl před sebou ale jen prezident Zeman. "Jídlo nebylo přehnané, odpovídalo té situaci, která je. Ale dobré," zhodnotil expremiér Paroubek.

Aktéři setkání se večer zúčastnili ještě koncertu v Rudolfinu. Někteří z nich se tak ještě předtím znovu převlékali.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.