Věda je odvaha. Unikátní dílo představili autoři na festivalu Svět knihy

Šestnáct výjimečných osobností s unikátními příběhy. Vědci, kteří mají jedno společné, a to, že uspěli ve světě a posunuli hranice lidského vědění. "Nadace rodiny Kellnerových se rozhodla podpořit tuhle knihy proto, abychom inspirovali další studenty a mladé lidi k vědecké dráze, abychom jim ukázali, že věda není jen bádání v laboratořích," řekla Tereza Bůžková, ředitelka rodinné nadace Kellnerových. Ta patří do skupiny PPF, která vlastní i televizi Nova.

Jednou z osobností, která v knize Věda je odvaha vypráví svůj příběh, je i stipendistka projektu Univerzity nadace rodiny Kellnerových.

[chooze:article;value:543523]

​"Studovala jsem molekulární biologii, můj průzkum se zabýval sepsí, tedy otravou krve. Na tom příběhu bude vidět, že ta cesta byla náhodná, ale že nakonec výzkum, který se zabýval detekcí, přišel zajímavý hodně lidem a já měla možnost ho rozvést," řekla autorka jednoho z příběhů Ivana Suchánková.

"Jsme přesvědčeni, že věda je jen jedna a je světová. A pokud chce být česká věda na světové úrovni, tak se musí učit na příkladech ze zahraničí. My máme spoustu lidí, kteří z České republiky pochází nebo s ní máme něco společného, a to jsou příběhy, kterých je ta knížka plná," poznamenal na křtu molekulární biolog Matouš Glanc. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.