Vědci odhalili nejagresivnější plemena psů. Rozhoduje i barva srsti

[chooze:gallery;value:31865]

​Česko je národem pejskařů. Mnozí své čtyřnohé mazlíčky vybírají hlavně podle vzhledu a typu plemena. Britští vědci se tak podívali na zoubek tomu, která plemena jsou nejagresivnější. Poměrně překvapivě podle deníku Daily Mail zařadili na první místo anglického kokršpaněla.

Toto plemeno psa se v nejagresivnější pětici umístilo hned čtyřikrát v závislosti na barvě srsti. Pozor byste si tak měli dávat především, pokud má kokršpaněl zlatou srst. Agresivita se dokonce zařadila mezi jeden z nejčastějších problémů, které toto plemeno sužují. Dalšími jsou onemocnění dásní či obezita, uvedl web The Sun.

[chooze:article;value:504296]

"Ačkoliv se nejedná o nijak extrémně agresivní plemeno, majitelé by si měli být vědomi vyšší agresivity anglických kokršpanělů ve srovnání s některými dalšími plemeny," doplnili výzkumníci.

Vědci do první pětice kromě kokršpanělů zařadili i rotvajlery. Dvojice těchto psů například před časem na Plzeňsku napadla 10letou holčičku, která skončila s vážnými zraněními v nemocnici, jak jsme psali zde. Na seznamu se pak umístili i labradoři a čivavy.

Svět zná nejvyššího psa na světě. Rekordní výškou se zapsal do knihy rekordů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.