Vědci řekli přesný počet kroků, kterým spálíte skleničku vína. Spočítali jsme pivo

Ujít deset tisíc kroků denně představuje pro mnoho lidí žijících zdravým životním stylem každodenní výzvu. Vědci ze společnosti Weward, které citoval deník The Sun, se ale teď zaměřili i na hříšníky. Spočítali, kolik kroků je potřeba ujít, aby lidé spálili skleničku vína, cideru či oblíbeného irského piva.

Výzkum ukázal, že pokud vypijete skleničku červeného vína, dostanete do těla asi 225 kalorií. Pro jejich spálení je podle odborníků potřeba ujít 5 575 kroků, nebo si alespoň dát 49minutovou procházku.

V případě půllitrového cideru, který bezpochyby patří k letním zahrádkám mnoha restaurací, je potřeba vynaložit pohybu o trochu více. Půllitrový cider totiž obsahuje asi 240 kalorií, pro jejichž spálení je potřeba asi 5 673 kroků.

[chooze:article;value:483310]

​Pokud neodoláte a dopřejete si guinnesse, pivo irského původu, na které narazíte například v Londýně téměř na každém rohu, nezoufejte. Pro jeho spálení potřebujete jen asi 46minutovou procházku, během které urazíte alespoň 5 480 kroků. Orosený půllitr má totiž asi 200 kalorií.

Redakce TN.cz se rozhodla zaměřit i na piva české výroby. Po vypití půllitru piva značky Pilsner Urquell se ale zapotíte o něco víc než v případě guinnesse. Půllitr oblíbené plzně podle odborného portálu Kalorické tabulky totiž obsahuje 213 kalorií, pro jejichž spálení je tedy potřeba ujít asi 5 836 kroků.

Podobný počet kroků vás pak čeká po vypití 12stupňového piva Staropramen – světlý ležák. S 211 kaloriemi byste si měli odšlápnout alespoň 5 781 kroků. Menší námaha vás pak čeká po 10stupňovém budvaru, který má jen 172 kalorií. Po jeho vypití byste měli ujít alespoň 4 713 kroků.

Podnikatel koupil pivovar a po letech ho vrátil městu. To ho teď chce opravit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.