Vědci zjistili, kdy jsou lidé nejšťastnější. Nejhůř jsou na tom třicátníci

Bezstarostnost, kamarádi a mnohdy i hodně volného času – právě tak podle vědců vypadá začátek dospělého života, kdy jsou prý lidé nejšťastnější. "Kolem toho 20. roku nabýváme nějaké svobody, což pro nás může znamenat, že najednou máme prostor a máme možná i o trochu víc peněz. Tím pádem získáváme i nějakou míru moci, kterou jsme předtím neměli," vysvětluje psycholog Petr Šobra.

Podle vědců kromě věku v případě štěstí hrají roli i životní okamžiky a záleží i na pohlaví – šťastnější jsou prý muži. "Nás muže má tendenci chránit to, že se v těch věcech nemáme tendence tak rýpat, že to nemáme potřebu tak moc převádět na emoce. Jenom to zanalyzujeme, vezme to technicky a jdeme od toho," dodává Šobra.

[chooze:article;value:518608]

Nejméně šťastné období života je podle výzkumníků prý kolem 30. roku, kdy řadu lidí pronásleduje předčasná krize středního věku. Lidé totiž mnohdy zjistí, že si svůj život představovali jinak. "Je to možná taková předzvěst té větší krize, která nastupuje kolem 40. roku," doplňuje pak další psycholog Tomáš Morávek. Štěstí se tak lidem do životů prý vrací až s příchodem padesátky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.