Moderní bydlení

Vědec detailně popsal konec světa. Je to nevyhnutelné, Země lehne popelem

Vědci se domnívají, že naše Slunce je zhruba v polovině svého života. Jeho zánik bude mít fatální následky pro naši planetu. "Když hvězdě, jako je naše Slunce, dojde vodík, začne umírat, ale neodchází tiše," nastínil vědec Brian Cox. Veškerý život na Zemi nevyhnutelně skončí.

"Na konci svého života Slunce jen tak nezanikne. Až mu začne docházet palivo, jeho jádro se zhroutí a dodatečné teplo, které tím vznikne, způsobí, že se jeho vnější vrstvy rozšíří," citovaly vědce britské noviny Express s tím, že Země důsledky změn na Slunci pocítí zhruba za miliardu let.

[chooze:article;value:576831]

​"Postupně bude Země stále teplejší a teplejší, takže na Zemi bude poslední dokonalý den, ale nakonec se existence veškerého života stane nemožnou," uvedl a dodal, že až dlouho po zániku lidského života se Slunce zvětší natolik, že zaplní celý obzor. Pokud bude naše planeta tou dobou ještě existovat, bude to jen spálená a pustá skála.

Planety Merkur a Venuše dopadnou podle teoretické astrofyzičky Katie Mackové ještě hůře. V magazínu BBC Science Focus uvedla, že je Slunce zcela pohltí. Osud Země je podle ní v tomto ohledu nejasný. Je možné, že ji Slunce také pohltí, nebo ji naopak odsune.

Největší astronomická událost roku se stala v dubnu. Podívejte se na záběry úplného zatmění Slunce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.