Vedoucí dětského oddílu měl roky znásilňovat chlapce. Policie ho obvinila

Důvěra v dospělého i téměř nulová obrana. Právě na tyto faktory měl sázet muž ve věku okolo 40 let z Ostravy, kterého tamní policie obvinila ze znásilnění a ohrožování výchovy dítěte. Sexuální útoky měly dle policie různé podoby a docházelo k nim už od roku 2000.

Obviněný muž se měl takového chování dopouštět na jím vytipovaných chlapcích ve věku od 10 do 15 let. Chlapce prý dobře znal a často jim nosil dárky. Sám totiž roky působil v jistém ostravském oddíle, který nabízel a zajišťoval mimoškolní volnočasové aktivity pro děti.

Právě v rámci tohoto oddílu mělo k útokům docházet. Muž měl chlapce obtěžovat při oddílových akcích v České republice i v zahraničí. Některá znásilnění chlapců z oddílu se měla stát i mimo společné akce.

[chooze:article;value:508162]

​Policie předpokládá, že mnoho z těchto chlapců je již dospělých, a vyzývá je, aby policii kontaktovali na linku 158 a pomohli s vyšetřováním. "Zkušení policisté jsou si vědomi, s jakou žádostí k vám přichází, ale pro další vyšetřování jsou informace od vás, kteří jste se ve výše popsaném rozpoznali, velmi důležité," vyzývá mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Pomoct by mohli i rodiče, kteří zaznamenali zvláštní chování svých synů a bezdůvodné odchody z původně idylického prostředí ostravského oddílu. Policie ale upozorňuje, že muž se nezákonného chování mohl dopouštět i na chlapcích mimo oddíl.

Nejde přitom o první případ ve spojitosti s ostravským oddílem. "Kriminalisté vyšetřovali obdobnou trestnou činnost v tomto oddíle již v roce 2017 a pro zvlášť závažný zločin mravnostního charakteru byl pravomocně odsouzený jeden muž," doplnila Štětínská. 

Pokusil se znásilnit ženu a utekl. Pomozte ho najít, žádá policie:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.