Vedra vezmou Česko útokem. Meteorologové museli upřesnit předpověď

Podle meteorologů bychom se měli připravit na pořádné teplotní skoky. "Dnes budou ještě teploty kromě východu a severovýchodu nad 20 °C, ale v úterý k nám pronikne chladný vzduch od severozápadu," uvedl v pondělí dopoledne Český hydrometeorologický ústav.

"Počasí už bude bez bouřek a odpolední teploty zůstanou mezi 17 až 21 °C. Chladněji bude na jihovýchodě území, tady budou odpolední teploty jen 13 až 17 °C," dodávají meteorologové. A v podobném duchu se ponesou i další dny.

[chooze:article;value:559136]

​Podle ČHMÚ mají nejvyšší denní teploty vyšplhat v úterý k 17 až 22 stupňům Celsia, ve středu k 13 až 17 s výjimkou severozápadní poloviny Čech, kde by se mohly vyšvihnout k 16 až 20 stupňům. Ve čtvrtek má být maximálně 17 až 21 a na jihovýchodě 13 až 17 stupňů.

​Koncem týdne ale půjdou teploty nahoru. "Od pátku se začne znovu mírně oteplovat a během víkendu se teploty znovu dostanou na 22 až 27 °C," hlásí meteorologové. Stejná maxima hlásí ČHMÚ i na víkend.

Podle dat ČHMÚ tak budou teploty výrazně nad průměrem. Už vloni byla průměrná měsíční teplota v červnu 17,2 stupně Celsia, což bylo o 0,7 stupně více než obvykle. Loňský červen tak byl 13. až 14. nejteplejším příslušným měsícem od roku 1961.

Podívejte se, jak bouřka přerušila v pátek večer hudební festival v Břeclavi:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.