Veletrh IDET představí moderní obranné technologie

Veletrh si letos připomíná 30 let od svého prvního ročníku. Jedná se o významnou platformu pro prezentaci českého obranného průmyslu a za dobu své existence si vybudoval prestižní pozici v prostoru NATO. Současně se konají i veletrhy PYROS a ISET, které se zaměřují na prezentaci požární a bezpečnostní techniky a služeb.

Veletrhu IDET se letos účastní rekordní počet vystavovatelů. Výstavní plocha byla dlouho dopředu vyprodána a na návštěvníky tak čeká kompletní přehlídka technologií z obranného a bezpečnostního průmyslu,“ uvedl Michalis Busios, ředitel veletrhu IDET. Celkem se letošních bezpečnostních veletrhů účastní 551 firem z 29 zemí. Svou nabídku prezentují například Agados, Aselsan, BAE SYSTEMS, CROY, CZECHOSLOVAK GROUP, Česká zbrojovka, Diehl Defence, e.sigma, Elbit Systems, EVPÚ Defence, IAI – Israel  Aerospace  Industries, KMW, L.P.P. holding, Nexter Systems, OMNIPOL, PRAGA-Export, Saab Technologies, SKUPINA, STV GROUP nebo SVOS. Nechybí ani státní podniky LOM PRAHA, Vojenský technický ústav, Vojenský výzkumný ústav a VOP CZ. Partnerem veletrhu je společnost Lockheed Martin. IDET nabízí také silnou účast německých firem, vystavovatelé dále přijedou například z Francie, Indie, Itálie, Izraele, Japonska, Polska, Rakouska, Spojených států amerických, Švédska, Turecka, Ukrajiny nebo Velké Británie.

​Rozsáhlou expozici připravilo Ministerstvo obrany České republiky a Armáda ČR, která si v letošním roce také připomíná 30 let od svého vzniku. Své zastoupení mají i slovenské firmy, a to díky podpoře Asociace bezpečnostního a obranného průmyslu Slovenské republiky a Velvyslanectví Slovenské republiky v Praze.

​Ve spolupráci s Asociací obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky se po úspěšné premiéře vrací projekt Start-up Innovation Pavilion, který nabízí možnost seznámit se s nabídkou inovativních start-upů v oblasti obrany a bezpečnosti.

Lákadlem bezpečnostních veletrhů je venkovní IDET ARENA, tedy terénní polygon pro dynamické ukázky vojenské, hasičské a policejní techniky. Kromě polygonu je připravován i další odborný doprovodný program.

Bezpečnostní veletrhy IDET, PYROS a ISET jsou ve dnech 24. a 25. května otevřeny pouze pro osoby starší 16 let. Vstupenky jsou nejvýhodněji k zakoupení online. Veletrhy PYROS a ISET trvají až do soboty 27. května, kdy bude připraven program pro širokou veřejnost v podobě Dne bezpečnosti: Záchranáři dětem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.