Veletrh v Las Vegas představuje umělou inteligenci i speciální krmítka

Las Vegas, město, které nikdy nespí, dalo na pár dní vale hazardu a vrhlo se na prezentaci o něco užitečnější elektroniky. Jako hostitel velkolepé technologické show CES, představilo ty největší elektronické vychytávky současnosti.

Na své si přišli milovníci motorismu. Velkým tématem je sériová výroba aut na vodíkový pohon. Vodík mnozí odborníci označují za palivo budoucnosti, a to i díky jeho šetrnosti k přírodě.

"V současnosti se zaměřujeme zejména na vodík. Věříme, že bude hrát zásadní roli v oblasti naplnění našich klimaticky neutrálních energetických potřeb", připomněla členka představenstva společnosti Robert Bosch GmbH.

[chooze:article;value:533149]

​Převratnou novinkou výrobci potěšili i filmové fanoušky. Představili efektně vyhlížející televizor tvořený pouze průhledným panelem. Zatím se jedná o prototyp, sériová výroba je ale nejspíš jen otázkou času.

Své místo má na veletrhu ale i umělá inteligence. S naprostou novinkou přišel na trh francouzský start-up, který vytvořil tak zvaného signbota. Ten využívá umělou inteligenci k tomu, aby odpovídal na otázky uživatele ve znakovém jazyce.

To čínský start-up pro změnu pomáhá ornitologům. Vytvořil speciální krmítka, která jsou na základě umělé inteligence schopna s přesností určit, jaký druh se právě pustil do ptačího zobu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.