Velká kosmetická firma vyhlásila bankrot. Češky její produkty milují

Americká kosmetická společnost Avon Products vyhlásila bankrot. Informoval o tom tamní web Fox Business. Firma se podle deníku Guardian dostala do dluhu ve výši přes miliardu dolarů. Velkou část tohoto dluhu měly způsobit soudní spory o to, zda mastek v produktech společnosti způsobuje rakovinu.

Firma Avon Products je dceřinou společností brazilské firmy Natura a sama funguje jako mateřská společnost lokálních poboček značky Avon v Evropě a na dalších trzích mimo USA. Fungování značky v jednotlivých zemích by se ale proces bankrotu holdingové společnosti dotknout neměl.

"Toto řízení nijak neovlivňuje naše zákazníky, spolupracovníky, obchodní zástupce ani další zainteresované strany – v České republice ani na kterémkoliv jiném trhu," zdůraznila za českou pobočku Avonu její mluvčí Petra Dolanová.

[chooze:article;value:564046]

"Avon funguje dál jako doposud bez jakýchkoliv změn, pokračujeme v prosazování našich strategických iniciativ a cílů i naplňování našeho poslání podporovat ženy a prostřednictvím krásy měnit svět k lepšímu," dodala Dolanová.

Počátky značky Avon sahají do předminulého století. Společnost je známá především svou obchodní strategií přímého prodeje přes obchodní zástupkyně. Své produkty ale prodává také prostřednictvím internetu a v loňském roce oznámila také otevření prvních kamenných poboček ve Velké Británii.

V rámci procesu bankrotu ale pozadí jejího fungování pravděpodobně čekají změny. Například prodej v Evropě i na dalších trzích pravděpodobně přejde přímo pod firmu Natura.

Ekonomika se vzmáhá. Tržby obchodníků rostou, lidé utrácí za kosmetiku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.