Velká potupa pro prince Harryho. V Británii ho nikdo ani nepřivítal

Princ Harry se v sobotu zúčastní korunovace svého otce Karla III. Jeho manželka Meghan však zůstane i s dětmi doma ve Spojených státech amerických. Mladého vévodu ze Sussexu, který v posledních měsících nenechal na svých příbuzných nit suchou, tak čeká pár napjatých dnů. Už jeho přílet do domovské Británie byl asi poměrně jasným signálem, že pro něj tento víkend nebude nijak příjemný. Na letišti ho totiž údajně nečekalo žádné vřelé přivítání a ani se mu nedostalo oficiálních poct.

Podle informací britského listu Daily Mail měl vévoda ze Sussexu přiletět v pátek odpoledne soukromým tryskáčem na letiště Farnborough. To je totiž nejbližším k hradu Windsor a také k jeho zatím ještě oficiálnímu sídlu Frogmore Cottage, kde má strávit páteční noc.

[chooze:article;value:502652]

Pro prince to může být určitým rozloučením s jeho rezidencí, kterou se mu podle deníku Express král po vydání knihy Náhradník (Spare) rozhodl zabavit. Princ si ji během korunovačního víkendu pravděpodobně dosyta užije. Vzhledem k tomu, že je členem královské rodiny, který nevykonává oficiální povinnosti, má si hradit sám i svou ochranku. Tím mu možná příbuzní naordinovali určité domácí vězení. 

"Pokud se Harry bojí o svou bezpečnost, čelí vyhlídce, že své návštěvy Spojeného království stráví v domácím vězení. Během hlavních událostí bude samozřejmě chráněn policejními důstojníky, ale kdyby chtěl podniknout něco jiného, bude si svou vlastní bezpečnost hradit sám," informoval před pár týdny bývalý šéf královské ochranky od metropolitní policie Dai Davies.

Slavnostní ceremoniál korunovace nového britského panovníka budete moci v sobotu sledovat od 7:55 ve speciálním vysílání Víkendové Snídaně a pak živě v komentovaném vysílání na televizi Nova, TN Live a na Voyo. 

Vlajky na korunovaci Karla III. se šily v Česku. Podívejte se na video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.