Velká soutěž TN.cz o zimní pneumatiky: Kolik napadne na Božím Daru sněhu?

Se svátkem svatého Martina se pojí pranostiky, podle kterých by lidé dle počasí 11. listopadu měli být schopní určit, jaká bude zima. Zároveň se tvrdí, že svatý Martin má přijet na bílém koni, tedy že má napadnout první sníh. Můžete si tipnout, jestli to letos vyjde, a zapojit se tak do soutěže o poukaz na zimní pneumatiky v hodnotě 9 999 korun. 

Čtenáři TN.cz mohou tipovat, kolik sněhu a jestli vůbec napadne letos na svatého Martina na Božím Daru u Ježíškovy cesty. V sobotu 11. listopadu pojede reportérka TN Live na Boží Dar s odborníky a meteoroložkou Dagmar Honsovou a přesně v 11:11 změří aktuální výšku sněhu. Následně se ze správných odpovědí vylosuje výherce, jehož jméno se do 13. listopadu objeví v tomto článku. 

Soutěžní otázka

Kolik centimetrů sněhu se naměří v sobotu 11. listopadu v 11:11 na Božím Daru u Ježíškovy cesty (souřadnice 50°25′ s. š., 12°53′ v. d., nadmořská výška 1 018 metrů – viz mapka)?

a) Sníh ležet nebude.

b) Bude sněhový poprašek nebo nejvíce 5 cm sněhu.

c) Výška sněhové pokrývky bude nad 5 cm.

Pravidla soutěže

Úkolem soutěžících bude si tipnout správnou odpověď z nabídnutých možností a svůj tip zaslat e-mailem na adresu soutez@tn.cz nejpozději do 7. listopadu (včetně). Do předmětu zprávy je třeba uvést "SV. MARTIN" a v textu kromě odpovědí na soutěžní otázku napište své jméno, příjmení, adresu bydliště, e-mailovou adresu a telefonní kontakt.

E-maily, které nebudou obsahovat tyto údaje, nebudou do soutěže zařazeny. Každý soutěžící může do soutěže zaslat pouze jeden e-mail s odpovědí na soutěžní otázku. Poté 13. listopadu bude vylosován výherce, který získá poukaz na sadu zimních pneumatik v hodnotě 9 999 korun. Správnou odpověď na soutěžní otázku a výherce pak najdete v tomto článku. 

Celý herní řád najdete zde.

Nápovědy

1. Jedna z nejstarších vzpomínek na ochlazení na sv. Martina je z roku 1076, kdy úderem 11. listopadu zamrzly řeky a začala ukrutná zima, která podle historických pramenů vydržela až do Velikonoc v následujícím roce. 

Soutěži jsme se věnovali také ve vysílání TN Live:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.