Velká voda napáchala na východě Česka pořádné škody. Hladiny řek už klesají

Děsivě vypadaly mnohé řeky na východě Moravy ve středu. Třeba v Petrově na Hodonínsku se rozlil potok a několika rodinám zaplavil sklepy. Nejvíce to odnesla paní Obrtlíková, vodu měla v celém přízemí.

"Máme zajištěný přechodný byt. A tam už asi skončíme. Ale nevím, jestli to děda zvládne," posteskla si Obrtlíková. Povodeň jí zničila podlahu i vybavení. Teď musí celý domek vysoušet. Na zahradách je vidět, kam až vystoupala hladina. Nejvíc napršelo v Jeseníkách a na pomezí Jihomoravského a Zlínského kraje.

[chooze:article;value:504771]

"Od pondělí místy spadlo přes 70 milimetrů srážek, což jsou srážkové úhrny, které jsou typické pro celý květen," sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Řada polí po dlouhých deštích zůstává stále zaplavená, jsou na nich obří laguny. Od středy uklízejí i majitelé kempu u Radějova. Voda se prohnala přes zahrádku a bufet. Naštěstí nenatekla do chatek. I tak tam sezonu přerušili. Uklízí se i v přístavišti Skalica na Baťově kanálu.

Podle meteorologů ale další vydatné deště nejspíš nepřijdou. Naopak nás čeká konečně nástup teplého počasí s teplotami do 25 °C.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.